Wanneer de werknemer vindt dat hij/zij ziek is moet hij/zij zich ziek melden bij de werkgever. Een werkgever mag zelf niet bepalen of hij vindt dat een werknemer ziek is. De werkgever moet dit laten beoordelen door de Arbodienst / bedrijfsarts. De werknemer moet hieraan meewerken. Doet hij/zij dit niet dan mag de werkgever de loonbetaling opschorten totdat de ziekte alsnog is vastgesteld. De bedrijfsarts meldt de werkgever of hij van mening is dat de werknemer arbeidsongeschikt is (zonder te vermelden wat de werknemer concreet heeft) en welke beperkingen er zijn. In het laatste geval moet de werkgever passend werk aanbieden en moet de werknemer dit werk verrichten.
Verschillen werkgever (d.w.z. de bedrijfsarts) en werknemer van mening of er sprake is van ziekte danwel of bepaalde arbeid passend is dan kan bij het UWV een second opinion worden aangevraagd. De uitkomst van de second opinion is in principe voor een rechter uitgangspunt bij de beoordeling van bijv. een loonvordering.
Wilt u meer informatie of uw vraag / probleem voorleggen?
Voor meer informatie of het vrijblijvend voorleggen van uw vraag / probleem op het gebied van arbeidsrecht, neemt u rechtstreeks contact op met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat van Schouten – Advocaten. Bel of mail via 030 – 69 250 14 of info@schouten-advocaten.nl