Menu

Erfrecht advocaat

Nu de na-oorlogse baby-boom generatie op leeftijd begint te komen en dit de rijkste generatie in de geschiedenis van Nederland is, zijn de financiële belangen in het erfrecht groter dan ooit.

Het erfrecht

Bij erfrecht spelen allerlei kwesties zoals bijvoorbeeld:

• Verdelingsgeschillen;
• Kinderen uit meerdere huwelijken;
• Echtscheidingen;
• Samenleving zonder huwelijk;
• Legitieme portie;
• Vruchtgebruik.

Erfrechtadvocaat

Bij het erfrecht is het belangrijk de juridische kant van de zaak te kunnen combineren met een groot analytisch vermogen ten aanzien van de cijfers.
De erfrechtadvocaat van Schouten Advocaten biedt een hoge mate van analytisch cijfermatig vermogen.

De behandelend erfrecht advocaat van Schouten Advocaten vindt de getallen en het maken van berekeningen van boedelverdeling behoren tot de meest interessante onderdelen van onze erfrecht praktijk.

Hiermee onderscheidt Schouten Advocaten zich van de meeste advocaten, aangezien advocaten en juristen gebruikelijk Alfa-georiënteerd zijn.

Juridisch advies erfrecht

Veelvuldig adviseert Schouten Advocaten over de positie van de erfgenamen en de wijze van verdeling. Hiervan wordt een heldere uiteenzetting gemaakt, zodat de erfgenamen gezamenlijk duidelijk inzicht krijgen. Met inzicht kunnen eventuele problemen worden voorkomen.

Mediation

Schouten Advocaten adviseert en begeleidt indien gewenst de gezamenlijke erfgenamen, zodat zij goed begrip krijgen voor de wijze van verdeling en hieraan uitvoering kunnen geven met vermijding van ruzie door onwetendheid en/of onbegrip.

Schouten Advocaten noemt dit “Erfrecht – Mediation”.

Procedures

Indien de gang naar de rechter onvermijdelijk is, vindt u met de erfrechtadvocaat van Schouten Advocaten een zeer ervaren en deskundig advocaat aan uw zijde voor de behartiging van uw belangen als erfgenaam.

Second Opinion en rechtsbijstand

Schouten Advocaten verstrekt regelmatig second opinion adviezen aan bijvoorbeeld rechtsbijstand verzekerden van Achmea Rechtsbijstand, ARAG, DAS Rechtsbijstand en VvAA, welke ons kantoor hebben geaccrediteerd. Tevens worden erfrechtzaken door deze verzekeringsmaatschappijen aan ons kantoor in behandeling gegeven voor rekening van de maatschappij. Indien u onzeker bent over de gang van zaken elders bij een mediator, bij een adviseur, bij een rechtsbijstandverzekeraar, of bij een andere advocaat, is Schouten Advocaten u snel van dienst met een helder geformuleerd second opinion advies.

Vrijblijvende probleemanalyse

U bent zich aan het oriënteren op goed advies en / of goede rechtsbijstand erfrecht van een ervaren advocaat? Neemt u dan contact met telefoonnummer 030 – 69 250 14 en stel vrijblijvend uw vraag.

“Strategisch en doelgericht denken in uw belang”

Probleemanalyse aanvragen »