Menu

Privacy expertise

Meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van privacy & dataprotectie

Schouten Advocaten biedt expertise op het gebied van privacy en dataprotectie zowel in Nederland als daarbuiten. Hoofd sectie Privacy & Dataprotectie, de heer mr drs Romeo F. Kadir MA Msc LLM (Adv.) LLM EMBA EMoC, heeft zich ontwikkeld van pionier tot toonaangevend expert op het gebied van privacy en dataprotectie. Zo was hij in 2001 de eerste FG in Nederland werkzaam bij een ZBO (Zelfstandig bestuursorgaan) en verzorgde hij in 2002 al enkele ‘interne Grotius’ opleidingen op het gebied van privacy en dataprotectie. In 2018 is bij Sdu Legal Publishers van zijn hand verschenen het Praktijkboek Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) – Leidraad  voor een professioneel werkprogramma. Als ‘GDPR legal expert’ bij Schouten Advocaten is Romeo Kadir betrokken bij de volgende baanbrekende Europese initiatieven op het gebied van AVG management voor bedrijven:

Advies voor de dagelijkse bedrijfspraktijk

De advisering in de AVG rechtspraktijk van Schouten Advocaten wordt door haar cliënten gewaardeerd, aangezien deze zich als ‘kort en to the point’ kenmerkt.  

Uw bedrijfsbelangen centraal

In de aanpak van Schouten Advocaten staan uitdrukkelijk de belangen van cliënten centraal. In concreto betekent dit dat samen met de cliënt uitdrukkelijk aandacht wordt besteed aan:

  • Het voorkomen van AVG overkill (overdaad) voor de cliënt
  • Het realiseren van Unique (AVG) Selling Points (USP’s) voor de cliënt
  • Het meten wat de AVG aanpak van Schouten Advocaten concreet oplevert voor de cliënt

Sparring partner voor de AVG

Elke onderneming of organisatie heeft met enige regelmaat te maken met vraagstukken op het gebied van privacy en dataprotectie die impact kunnen hebben op uw bedrijf. Als deze zich voordoen is het fijn om een klankbord achter de hand te hebben om dergelijke vraagstukken in alle vertrouwelijkheid te kunnen bespreken met experts van Schouten Advocaten.

Praktische AVG Kwetsbaarheidsanalyse

In een oogopslag weten welke juridische AVG risico’s uw bedrijf loopt? Weten hoe hoog uw boeterisico’s op dit moment zijn als bedrijf of organisatie? Op basis van onze AVG kwetsbaarheidsanalyse visualeren wij voor u in een oogopslag de euro-liability van uw AVG risico’s. Onze aanpak is in het bijzonder interessant voor vele bedrijven en organisaties omdat wij tevens gedetailleerd, in termen van concrete acties, adviseren wat uw onderneming kan doen om deze risico’s weg te nemen.

Deskundige InCompany AVG oplossingen voor de bedrijfspraktijk

Het hoofd van de AVG rechtspraktijk van Schouten Advocaten houdt zich sinds 2002 bezig met de implementatie van privacyverplichtingen voor bedrijven in de vorm van praktische handvatten. Ruime ervaring is opgedaan bij diverse grote (beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde) bedrijven en publieke instellingen, die over deze inzet hebben gepubliceerd en derhalve kunnen worden genoemd, zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM), diverse banken, branche-organisaties, gemeenten, ziekenhuizen, apotheken, pensioenorganisaties, scholen, universiteiten, business schools, notariskantoren, retailers, wholesalers en Philips Electronics International (High Tech Campus).

AVG Professional Services

Professional Services

Second Expert Opinion

Schouten Advocaten verstrekt regelmatig second (expert) opinion adviezen over te treffen of reeds getroffen AVG maatregelen.  

Indien u onzeker bent over afgegeven adviezen elders, is Schouten Advocaten u snel van dienst met een helder geformuleerde second (expert) opinion of advies. Vanwege de bijzondere aandacht voor de bedrijfsbelangen van cliënten en het voorkomen van AVG overkill in dat kader worden de second (expert) opinions van Schouten Advocaten gewaardeerd.

Schouten Advocaten in het AVG nieuws

Vanwege de aanwezige expertise bij Schouten Advocaten op het gebied van privacy en dataprotectie worden op uitnodiging van diverse partijen diverse interviews, openbare lezingen en bijdragen geleverd door onze AVG experts. Meer recentelijk, behoren hiertoe:

InfoSecurity Benelux, Schouten Advocaten als panellid van ‘a serious security culture’

Elsevier (bijlage), Maatschappelijk instrument in een digitale samenleving (2019)

WTC Rotterdam, European Big Data Analytics Congres (2019)

European Data Protection Board (EDPB), Consultation Guidelines Monitoring Bodies (2019)

Sdu AVG Actualiteitendag AVG in de Praktijk, Het AVG werkprogramma (2018)