Menu

Privacy expertise

Meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van privacy & dataprotectie

Schouten Advocaten biedt expertise op het gebied van AVG, privacy en dataprotectie voor Nederlandse bedrijven en organisaties. Medewerker Privacy & Dataprotectie, de heer mr. drs. Romeo F. Kadir was ruim 30 jaar geleden als pionier actief op dit werkterrein. Hij heeft zich sindsdien ontwikkeld tot expert op het gebied van privacy en dataprotectie. In 2001 was hij als de eerste FG (functionaris gegevensbescherming) in Nederland werkzaam bij een ZBO (Zelfstandig bestuursorgaan). In 2002 verzorgde hij meerdere interne ‘Grotius’ opleidingen op het gebied van privacy en dataprotectie. In 2018 is bij Sdu Legal Publishers het Praktijkboek Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) – Leidraad  voor een professioneel werkprogramma van zijn hand verschenen. Als ‘GDPR legal expert’ bij Schouten Advocaten is Romeo Kadir betrokken bij de volgende Europese initiatieven op het gebied van AVG management voor bedrijven:

Advies voor de dagelijkse bedrijfspraktijk

De advisering in de AVG rechtspraktijk van Schouten Advocaten wordt gebruikt voor de beantwoording van vragen en voor het oplossen van uitdagingen van bedrijven en instellingen.

Wij bieden verder in-house, hands-on begeleiding voor uw projecten op het vlak van privacy, waarbij ook opleidingen verzorgd kunnen worden.

Het leveren van een externe FG voor uw bedrijf behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Voorbeelden van toegevoegde waarde voor uw bedrijfsbelang

Toegevoegde waarde voor uw bedrijf staat voorop. Met oog hierop wordt samen met de cliënt bijvoorbeeld aandacht besteed aan:

  • Het opzetten van een waterdicht privacy-programma of toetsen van uw bestaande programma
  • Less is more: voorkomen van AVG overkill
  • Het realiseren van AVG USP’s
  • Het meten wat de AVG aanpak concreet oplevert

Sparring partner voor de AVG

Onderneming of organisaties kunnen soms plotseling te maken krijgen met vraagstukken op het gebied van privacy en dataprotectie. Deze vraagstukken kunnen impact hebben op de bedrijfsvoering. In een dergelijke situatie is het fijn om een expert van Schouten Advocaten achter de hand te hebben die uw onderneming kent, zodat u snel tot goede antwoorden op de vraagstukken kunt komen.

Praktische AVG Kwetsbaarheidsanalyse

In een oogopslag weten welke juridische AVG risico’s uw bedrijf loopt? Weten hoe hoog uw boeterisico’s op dit moment zijn als bedrijf of organisatie? Op basis van onze AVG kwetsbaarheidsanalyse visualeren wij voor u in een oogopslag de euro-liability van uw AVG risico’s. Onze aanpak is in het bijzonder interessant voor vele bedrijven en organisaties, omdat wij gedetailleerd, in termen van concrete acties, adviseren wat uw onderneming kan doen om deze risico’s weg te nemen en hierin desgewenst begeleiden.

Deskundige InCompany AVG oplossingen voor de bedrijfspraktijk

Mr. Kadir houdt zich sinds 2002 bezig met de implementatie van privacyverplichtingen voor bedrijven in de vorm van praktische handvatten. Ruime ervaring is opgedaan bij diverse grote (beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde) bedrijven en publieke instellingen, die over deze inzet hebben gepubliceerd en derhalve kunnen worden genoemd, zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM), diverse banken, branche-organisaties, gemeenten, ziekenhuizen, apotheken, pensioenorganisaties, scholen, universiteiten, business schools, notariskantoren, retailers, wholesalers en Philips Electronics International (High Tech Campus).

AVG Professional Services

Professional Services

Second Expert Opinion

Schouten Advocaten verstrekt regelmatig second (expert) opinion adviezen over te treffen of reeds getroffen AVG maatregelen.  

Indien u onzeker bent uw huidige AVG status, of over afgegeven adviezen, is Schouten Advocaten u snel van dienst met een helder geformuleerd advies of een second opinion.

Schouten Advocaten in het AVG nieuws

Vanwege de aanwezige expertise bij Schouten Advocaten op het gebied van privacy en dataprotectie worden op uitnodiging van diverse partijen diverse interviews, openbare lezingen en bijdragen geleverd door onze AVG experts. Meer recentelijk, behoren hiertoe:

InfoSecurity Benelux, Schouten Advocaten als panellid van ‘a serious security culture’

Elsevier (bijlage), Maatschappelijk instrument in een digitale samenleving (2019)

WTC Rotterdam, European Big Data Analytics Congres (2019)

European Data Protection Board (EDPB), Consultation Guidelines Monitoring Bodies (2019)

Sdu AVG Actualiteitendag AVG in de Praktijk, Het AVG werkprogramma (2018)